Caminant per la vida ens trobem en situacions que no ens agraden, amb persones que no fan el que esperàvem, o fins i tot que el que fan ens decep o ens enrabia.

Ens enfadem perquè no actuen com desitjavem. L’error que cometem és esperar que actuïn d’una manera concreta i aportin a la nostra vida el que desitjem.

Tots/es actuem tal i com sabem en cada situació. Atribuïr una intenció o una altra a les accions dels demés és una decisió personal que ens conduirà a viure unes experiències o unes altres.

De manera que quan et sents decebut/a, enfadat/a… recorda que és una decisió teva. Reconèixer que el que sento depèn de mi i no del que fan els altres és començar el camí cap el benestar.

Optar per creure que som responsables de les nostres experiències, tant de les bones com de les que no vivim com a bones ens permet ser lliures. El meu benestar ja no depèn del que els/les altres facin o no facin. El meu benestar només depèn del que jo esculli en cada moment.

Aprenem a estimar-nos tal com som i a estimar als altres tal com són, acceptant que senten, pensen i actuen diferent a nosaltres i a com ens agradaria, així viurem lliures i en pau.