Els nens i les nenes fàcilment ploren, fan rebequeries, no paren de bellugar i sovint no els prestem l’atenció que es mereixen. Els plors, les rebequeries, l’estar inquiet no és res més que una manifestació del seu estat d’ànim. És la seva forma d’explicar-nos que tenen por de dormir sols/es, que hi ha un monstre sota el llit, que la mestra els crida, que tenen un nus a l’estómac que no els deixa empassar el menjar  i que no saben perquè, que tenen por d’anar a l’escola perquè el companys li fan la vida imposible, que no entenen les matemàtiques i a la classe el/la ridiculitzen. Que ha nascut un germà o una germana i a mi m’han deixat d’estimar. Els pares s’han separat, i ara què passarà? Aquestes i altres situacions que viuen els nostres nens i nenes provoquen emocions “negatives” com la por, la ràbia, la tristesa, la impotència i que si no saben i no poden gestionar correctament deixaran cicatrius que poden doldre en l’edat adulta.

Moltes emocions mal gestionades, no viscudes per por o culpabilitat emergeixen a l’edat adulta en forma de dolor emocional o físic.

Donar eines als nostres infants per gestionar les seves pròpies emocions crec que és la nostra obligació com a pares i educadors.

Has pensat mai quan patiment t’haguéssis evitat a la teva vida si quan vas viure el que anomenem emcions “negatives” algú t’hagués ensenyat com gestionar-les? Com viure-les? Com expressar-les?

El Tapping és una eina que els podem ensenyar i que podran utilizar pels seus problemes emocionals o físics que pateixin durant la vida.

Si ensenyem als nens i nenes a neutralitzar aquelles emocions que els estàn molestant els evitarem créixer amb muntanyes de problemes i els facilitarem el seu benestar a l’edat adulta. Tot allò que gestionem correctament deixa de molestar-nos, ho podem recordar, observar i reviure sense que ens faci mal.

Escoltem-los, recolzem-los i donem-els-hi eines per a la salut emocional, ensenyem-los a fer Tapping.